boa mistura

Col·lectiu d’artistes urbans nascut a finals del 2001 a Madrid, Espanya. El terme “Boa Mistura”, del portuguès “bona barreja”, fa referència a la diversitat de formacions i punts de vista dels seus membres.

Visions diferents que s’influeixen i es barregen en favor d’un resultat únic. Format per l’Arquitecte Javier Serrano “Pahg”, l’Enginyer de Camins Rubén Martín “rDick”, el publicista Pau Purón “Purone” i els Llicenciats en Belles Arts Pablo Ferreiro “Arkoh” i Juan Jaume “Derko”.

La seva obra es desenvolupa principalment en l’espai públic, havent dut a terme projectes a Sud-Àfrica, Noruega, Berlín o Sao Paulo. Boa Mistura ha participat en exposicions en centres d’art com el Museu Reina Sofia, Casa Encendida o Museu DA2. Col·laborat en projectes socials al costat de fundació ONCE, Intermon Oxfam, Creu Roja o Antonio Gala i impartit conferències a universitats com les de Madrid, Sevilla, Conca i Alcalá de Henares. Són coneguts internacionalment pels seus treballs a ciutats com Sao Paulo, Panamà, Ciudad del Cabo o Mèxic.

Juntament amb les grans  intervencions que realitzen, ells segueixen desplegant els seus treballs “il·legals”, sense encàrrecs ni permisos, efímers perquè en qualsevol moment algú se’ls pot esborrar, en racons de la urbs que ells trien, amb cura de millorar el suport mÈs que de pertorbar-lo.

El seu projecte Crossroads (encreuament de camins , cruïlla) , el de major envergadura i el que més satisfaccions els aporta , ells el defineixen així: “Són intervencions en què no partim amb un disseny a priori, amb una idea preconcebuda. Perquè és molt diferent pensar una mica ficats aquí en aquest estudi blanc, a Madrid, a viure el lloc. Per aixó, el primer que fem és dedicar els primers tres, quatre, cinc dies a viure el lloc, a fer un treball de percepció, a parlar amb la gent, a viure amb ells per conèixer-los i entendre’ls, i veure el que nosaltres podem aportar perquè sentin la seva comunitat d’una altra manera. No volem que el nostre treball sigui com un meteorit que els cau, sense major implicació. Volem que siguin obres ancorades a la gent, i per això busquem implicar als veïns en la transformació del seu propi espai. El nostre és com una llavor, però volem que el que fem serveixi per a alguna cosa més, sigui com un catalitzador per a un canvi més profund . Serveixi perquè ells guanyin confiança i energia. Volem generar un diàleg i injectar positivitat. I també posar un focus d’atenció perquè des de fora es fixin en ells, servir d’altaveu als seus problemes… Petits canvis poden generar grans canvis”.

+ info a: www.boamistura.com

boa mistura

 

__________

intervenció patrocinada per

patrocini boas

__________