xiscalina yular

Nascuda a Mallorca l’any 1986, Xiscalina Yular és una artista multidisciplinària i llicenciada en matemàtiques. Ha realitzat projectes d’art, matemàtiques o música, nombroses exposicions de fotografia i de pintura com a “CARA A CARA” a Mèxic i USA, ha publicat un llibre de poesia, també ha participat com actriu de teatre i curtmetratges. Des de 2011 treballa al voltant del món en el seu projecte fotogràfic “THE WALL” en diferents variants com a adhesius o performances com la que tindrà lloc en aquest edició  d’ArtNit.

“THE WALL IS NOW THE ARTIST”

El projecte “The Wall” consisteix en un arxiu fotogràfic miscel·lani de parets de tot el món (textures, missatges…) que alhora és usat com a art urbà en format adhesiu o instal·lacions. En l’edició anterior d’ArtNit, Xiscalina Yular va presentar una exposició de 50 de les seves fotografies sobre un mur artificial d’uns 7m amb un estand de pintures, esprais i materials perquè la gent intervingués a sobre LLIUREMENT al llarg de la nit a mida que l’exposició s’anava transformant en un mural fet pel públic.
La idea radica a desfer-se de l’ego d’artista per cedir-li el protagonisme a l’espectador.
D’allà sorgeix el projecte que es presenta  en aquest edició, “THE WALL IS NOW THE ARTIST” en el qual ja no només es tracta de llevar-se l’ego de damunt sinó que l’artista es posa a total disposició del públic convertint-se el propi artista en llenç,  per això Xiscalina Yular presenta un mur d’artistes (inclosa ella per descomptat) que es predisposen a la creativitat dels visitants d’ArtNit on hi queden convidats a participar.

xiscalina