sergi clavé

<<I tantmateix, el pintor no vol confirmar res quan fa pintura, perquè pintar només consisteix a tirar a l’altra banda de la tàpia que encercla la modesta realitat que ens encotilla tot allò que ens cau a les mans…, no solament colors, sinó també pots de pintura, o pinzells, teles, pedres, draps, fustes…Tant se val…, i a tirar-ho ben lluny, no pas per articular amb tot plegat un discurs, no, sinó únicament per poder sentir el so que fa caient sobre un terreny que ens és desconegut, per apendre a llegir de l’eco la realitat que ens falta per ésser allò que encara no som, però que ens cal ésser per continuar existint. Pintar és voler-hi veure, i voler-hi veure no és res més que escoltar la remor que fa la vida que neix de la necessitat de voler ésser dita.>>

Antoni Llena, Es mor la pintura? Avui, 27. IX. 2001

Parlar de les obres crec no ha estat mai fàcil per a ningú. En el meu cas particular ni n’estic còmode, ni m’interessa pròpiament, ni crec sigui la meva tasca. No sé el que cerc, sé el que hi trob un cop realitzat.

Pint perquè no he trobat un suport més directe, sense traves ni intermediaris. Utilitz acrílic, esmalt, oli i esprai, normalment sobre tela. Tot i que no seguesc unes directrius clares, ni un objectiu predeterminat, m’adon que últimament treball volgudament amb certes limitacions formals. Cada cop amb una tècnica més elemental i reduint les peces del trencaclosques. De fet, no afegesc elements, simplement apareixen. Al primer cop d’ull algunes de les obres poden semblar molt cargolades o entortolligades, però procur ser molt simple, amb petits canvis deguts al contrast cromàtic, a la densitat de la pintura i a les particularitats de cada registre pictòric. La intenció és fer sorgir aquests jocs de relacions amb un mínim d’elements.

sergiclavé

sergi clavé
www.sergiclave.com