marta cerviño

La sèrie de fotografies Coneixent a un estrany neix d’una explosió interior. Buscar-se i acceptar-se sense esquivar el dolent o bo. És el repte més difícil de la vida. Voler-se i estar bé amb un mateix. Per mitjà dels llocs, objectes, viatges i persones vius experiències enriquidores, o no. Sona paradoxal que el coneixement de l’extern serveixi al mateix temps per furgar dins del cau.

De vegades l’interior aterreix, desestabilitza. Mostrant-se nu, sense més pretensions. Això condueix cap a una recerca constant de la relació de l’individu amb el context en el qual habita i com aquest modela la seva identitat. Captar el que defineix a les persones, a la naturalesa i als objectes, amb la intenció de posar de manifest la relació i les tensions invisibles que s’estableixen entre ells i un mateix.

Reflexionar sobre les pròpies experiències vitals, proporcionant la visió personal de determinats llocs és, al cap i a la fi, el propòsit de viure.

La projecció en loop de més de 200 fotografies digitals dins de la sèrie Coneixent a un estrany són instants del viscut en l’espai públic: buscant-se a un mateix en els reflexos dels aparadors, miralls, paisatges… crear la màgia dins del quotidià. A més no importa la seva ubicació, entenent per això el global dins del local.

Aquestes fotografies han estat exposades a les xarxes socials a manera de diari personal, usant les textures dels filtres d’Instagram i altres aplicacions per al mòbil com si fossin pintures o aquarel·les moltes d’elles.

Els límits del públic/privat, real/fictici, lloc/no lloc, l’antropologia, l’emigració forçosa cap a un incert avenir… estan molt presents en aquest projecte.

És el reflex de les noves generacions i de la història actual, qüestionant-nos l’aconseguit fins a aquest moment.

martacerviño_conociendoaunextraño