espai can pellisseta

Espai Can Pellisseta
Carrer de la Creu, 1
971 650 317

Espai Can Pellisseta és el resultat de la combinació de l’art, el vi i la gastronomia. Al bell cor de la Reial Vila de Campos, fundada l’any 1300, trobam un espai rehabilitat, una casa que ja consta documentada des de 1578. Voltes arcs, portals esculturats i l’escut d’armes del llinatge Lladó són alguns dels elements d’un discurs renaixentista que culmina al seu antic celler excavat a la roca viva, i que ens serveix de preàmbul per a una visita única, l’antiga cisterna. Benvingut a un entorn d’art, aromes, sabors i sensacions!

__________

escultura

Joan Costa

Nascut a Palma, les seves primeres obres se basen en els seus estudis sobre la ‘taula menorquina’. En la seva obra es combinen diversos materials: fusta, pedra, aigua, foc, ferro, nylon, etc. La seva prolífica carrera l’ha duit a exposar a llocs molt diversos, tant a nivell nacional com internacional.

Ferran Aguiló

L’obra de Ferran Aguiló sempre ha suposat un lluita contra el pas del temps. Adscrit a la corrent postmoderna, la seva obra transita tant per les construccions figuratives com per les abstractes, utilitzant diversos materials tradicionals, de rebuig o efímers. Sovint les seves peces cerquen congelar la memòria,  instants precisos de la vida i del record.

Josep Maria Riera i Aragó

Estam davant un consagrat artista català que s’ha dedicat a la pintura, a l’obra gràfica i a l’escultura. En la seva obra recrea un món de màquines i aparells, critica l’irracional enlluernament de l’ésser humà davant el poder de les màquines com a símbol de progrés, omnipresent encara al segle XXI.

Menéndez Rojas

La relació entre l’ésser humà i la natura motiva l’obra de José Manuel Menéndez Rojas. L’artista es converteix en un investigador del quotidià. Es demana com l’ésser humà i es mou i es relaciona amb el seu entorn, intentant trobar el seu lloc. Espera que l’espectador de la seva obra pugui donar-li aquestes respostes a través del sentiment.

Pep Canyelles

Contemplam un escultor autodidacta que té un primer contacte amb el metall a un taller de ferreria familiar. Poesia visual, pintura i escultura són una triple punta de llança, suport i empenta de la seva creativitat. Les seves escultures de ferro confirmen la vocació per les 3 dimensions que bategava en ell des d’un principi, havent crescut prop del descobriment de les propietats del ferro en el taller familiar. El ferro, per tant, és un material bàsic de la seva evolució artística.

Pere Pavia

Nascut a Melilla, amb 14  anys ja estudiava a l’escola d’arts i oficis de Palma.  La seva obra és molt extensa i apreciada. ‘Dona que cus’, que va obtenir la Medalla d’Honor del XVI Saló de la tardor del Cercle de Belles Arts de Palma; després de retrobar-se amb aquesta obra espatllada i abandonada al Castell de Bellver, l’artista la va refer l’any 1982, fonent-la en bronze, i des de llavors es troba a la placeta de davant l’Església de Sant Miquel de Palma.

Sirvent

Autor d’escultures poderoses i rotundes, aconsegueix una obra rica en matisos, emotiva, sensible i plena de sentit. Crea un sòlid equilibri entre la contundència de la fortalesa i el caràcter mític d’allò primigeni. Per a les seves creacions empra bàsicament la pedra i el ferro, uns elements bàsics que sempre han despertat la fascinació humana.

__________

instal·lació

Carlota  Borrás Pons

Aquesta alumna de Batxillerat Artístic del Col·legi Lluís Vives, amb només 16 anys d’edat, és la jove artista que, amb motiu d’aquest Art Nit 2014 ens ofereix una instal·lació al mostrador de l’Espai Ca’n Pellisseta.

 

can pellisseta logo