mireia tramunt

M’interessa l’individu i el seu context, els seus llocs de pas, tant físics com a mentals. Busco l’absència en l’espai i en les persones, retratar això que veig i intueixo de la gent i els llocs que transiten, alguna cosa oblidats i buits en tots dos casos.

Aquests últims anys la meva producció artística l’ha dirigit la pintura, i sobretot m’he centrat en el retrat. M’impulsa a retratar l’atracció per congelar l’expressió absent, quan les persones estan sense estar, però deixant-se veure amb més força, fent-la palpable mitjançant les pinzellades de color acrílic. M’interessa la tècnica, la manipulació de la pintura i les possibilitats que t’ofereix. Proposo una sèrie de quadres en els quals, expressions serenes i relaxades, xoquen i dialoguen amb l’accelerat i dinàmic món real, utilitzant la forta taca de color i el format augmentat per trencar amb aquesta aparent tranquil·litat.

Quant a la part més gràfica, els dibuixos a tinta i les formes orgàniques i geomètriques prenen protagonisme. M’influeix molt el lloc on em vaig criar i la meva vinculació amb el marítim. La sèrie de “Pedres” i les il·lustracions de “La Mer” sorgeixen en un procés creatiu personal i instintiu, carregat d’aigua salada i passió per les formes impossibles de la naturalesa.

 

mireia tramunt